Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1001 Toetsen!

27 februari 2022 @ 14:00 16:00

In januari 2022 hebben we een nieuw muzikaal gezelschap opgericht: ‘hART Sociëteit’. Topmusici verenigd voor authentiek en experimenteel ensemblespel op en met historische klavieren. Op zondag 27 februari 2022 geven wij een gratis matineeconcert als onderdeel van het tweedaagse ‘1001 toetsen’ bij het Theater Pernissimo in Rotterdam. Op die zondag bent u vanaf 13:30 welkom bij een hele bijzondere interactieve tentoonstelling van historische piano’s van Nederlandse bouw. Onder andere de unieke Nederlandse ‘Rippen aluminium vleugel’, ooit aan boord van Spido, en aan boord van het SS Rotterdam. De oudste elektrische piano, diverse speelgoedpiano’s, een monotoets en meer.
Er wordt een uniek muzikaal experiment gewaagd en alle bezoekers kunnen meedoen.

hART Sociëteit verenigt topmusici voor authentiek en experimenteel ensemblespel op en met de historische klavieren. Deze keer brengen Inez Popko (dwarsfluit), Katja Dirven (cello), Simon Karremans (klarinet) en Nadia Askarova (historische klavieren) klassieke en hedendaagse composities ten gehore in combinatie met klavecimbel, clavichord, moderne piano en de unieke Weense 1819 McNulty naar Conrad Graf concertvleugel.

Programma:

  • C.P.E. Bach: Sonate H.542.5 voor dwarsfluit en klavecimbel
  • W.A. Mozart: Rondo in C voor clavichord
  • C. M. von Weber: Concertino op 26 voor klarinet en orkest, orkestpartij op de unieke Paul McNulty naar 1819 Conrad Graf concertvleugel
  • C. M. von Weber: Trio op. 63 voor dwarsfluit, cello en piano, pianopartij op Paul McNulty naar 1819 Conrad Graf concertvleugel

Ook zullen twee jonge musici optreden, met begeleiding van Nadia Askarova en Katja Dirven:

  • Yu An Khoe (6 jaar) L. van Beethoven (1770-1827) – “Marmotte” op 52, no.7, “Contradance”
  • Alexander van den Burg, viool Delen uit sonata opus 5 nr. 12 ‘La Folia’ A. Corelli (1653-1713)

Om u alvast een voorproefje te geven van een aantal klanken die wij samen op en met onze unieke historische klavieren maken deel ik de volgende YouTube linkjes met u, vers van de pers. Dat is nog lang niet alles, abonneer op ons YouTube kanaal om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen en nieuwe samenklanken:

Met hARTelijke groet,
Nadja en Katja

Gratis

Pernissimo

Burgemeester van Essttaat 34
Rotterdam Pernis, 3195AG
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie