Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek openlucht concert in het landschapspark van buitenplaats Het Huys ten Donck met Gruppman Ensemble

27 augustus 2023 @ 13:00 17:00

Openluchtconcert in het landschapspark van het Huys ten Donck – Benedenrijweg 461 te Ridderkerk. Aangenaam klassiek concert op deze unieke locatie.

Aanvang Koper Kwintet Brasso Festivo: tijdens de inloop vanaf 13.00 uur
Aanvang concert Gruppman Ensemble: 15.00 uur.

Entree:

  • € 24,50 in de voorverkoop inclusief welkomstdrankje
  • € 27,00 verkoop inclusief welkomstdrankje

Musici:

  • Igor Gruppman, viool
  • Vesna Gruppman, viool, altviool
  • Julia Dinerstein, altviool
  • Katja Dirven, cello

Klassieke muziek op een unieke locatie. Het concert wordt gegeven in het landschapspark van het Huys ten Donck door het Gruppman Ensemble – wereldtop niveau!
Dit ensemble staat onder leiding van Igor Gruppman, eerste concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Naast Igor Gruppman (viool) spelen Vesna Gruppman (viool/altviool), Julia Dinerstein (altviool) en Katja Dirven – Didychenko (cello).
Igor Gruppman heeft wereldwijd faam verworven als violist en dirigent, specifiek in deze regio als 1e concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Het is eervol dit ensemble in het Huys ten Donck te mogen ontvangen. Zij spelen prachtige bekende klassieke werken van J.S.Bach tot A. Piazzolla.

Het Ensemble:
Igor Gruppman wordt alom geprezen als dirigent, viool solist en orkestleider. Als 1e concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en frequente gastleider van orkesten zoals de London Symphony, London’s Royal Philharmonic en St. Martin in the Fields, heeft hij samengewerkt met de meest gerenommeerde dirigenten. Als solist wordt hij alom geprezen om zijn “rijke en mooie toon, elegante frasering, gedrevenheid, passie en virtuositeit”.
Vesna Stefanovich-Gruppman’s won als tiener zes keer op rij de nationale vioolwedstrijd in haar geboorteland Joegoslavië. Toen ze zestien was, trad ze als solist op met ensembles als het Moscow Philharmonic. Ze studeerde aan het conservatorium van Moskou o.a. bij David Oistrakh. Vesna is directeur van het Gruppman International Music Institute en doceert viool en altviool aan Codarts Rotterdam.
Julia Dinerstein begon met vioollessen bij haar vader Boris Dinerstein en studeerde daarna viool aan het Tsjaikovski Conservatorium bij Elizabeth Gilels en Andrei Korsakov en altviool bij Mikhail Kugel aan het conservatorium in Maastricht. Julia is lid van The Hague String Trio en het Zemtsov altviool kwartet. Daarnaast is zij altviool docente aan Codarts Rotterdam, Maastricht conservatorium, Musica Mundi School (België), ARTEZ conservatorium, Academie Muzikaal Talent en docente viool/altviool aan het Hellendaal Muziekinstituut. Bij het Beethoven Internationaal Altviool Concours in Oostenrijk behaalde Julia de 2de prijs.
Katja Dirven–Didychenko studeerde cum laude af aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev (Oekraïne), won belangrijke prijzen, vervolgde haar studie aan het Rotterdams conservatorium waar ze haar master haalde in kamermuziek en solospel. Zij treedt op als soliste en kamermuziekmusicus met topmusici uit Nederland en speelt in veel Nederlandse – en buitenlandse beroepsorkesten. Zij is als cellodocent en dirigent verbonden aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut.

Het koperkwintet Brasso Festivo heeft als ambitie “de betovering van muziek” aan u ten gehore te brengen. De unieke klank en grote variatie in muziekstijlen van dit kwintet maken deze ambitie meer dan waar. Het kwintet bestaat uit twee trompetten, een hoorn, een trombone en een bastuba . Zij spelen een breed repertoire van oudheid tot zeer modern, van klassiek tot swing. Tot hun standaardwerk behoren de componisten: Bach, Mozart, Gebrieli, maar ook muziek van Gershwin, Bernstein, Piazzolla en hedendaagse componisten staan op hun repertoire. Speciaal voor koperkwintet schrijven de componisten: Alan Harniess en Jan Koetsier.

Kom, geniet en ervaar deze fantastische belevenis.

€27 Aan de kassa

Het Huys ten Donck

Benedenrijweg 461
Ridderkerk, 2983 LA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie