Benefiet Tournee Voor Oekraïne met Het Orkest Voor de Vrede

door

in

Ik speel mee met de Benefiet Tournee van Het Orkest Voor de Vrede.

Initiatiefnemer Jeroen Weierink is dirigent van het befaamde Charkov City Opera & Ballet. Met dit gezelschap reisde de laatste zes jaar door de Europa met tal van bekende opera’s van Verdi, Bizet en Puccini. Tevens waren zij op vele plaatsen te horen in grote oratoria o.a. van Mozart, Dvorak, Beethoven en Gounod. In 2015 dirigeerde hij in kathedraal van Kyiv het officiële herdenkingsconcert voor de MH17-ramp in aanwezigheid van de Oekraïense President en zijn gasten.

Orkest voor de Vrede met altvioliste Dana Zemtsov en Michael Foyle
Weierink stelde speciaal voor deze benefietconcerten een orkest samen dat bestaat uit Nederlandse musici met roots in Oekraïne of Rusland. Zij hebben hun sporen verdiend in orkesten als het Koninklijk Concertgebouw orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentieorkest en Radio-orkesten of zijn als freelancer actief.

Speciale gastsolisten zijn de jonge internationaal vermaarde solisten Dana Zemtsov (altviool) en Michael Foyle (viool) in de Sinfonia Concertante van Mozart.

Daarnaast staan de Elégie uit de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski, Symfonie nr. 29 van Mozart en het Larghetto uit de Strijkersserenade van Elgar op het programma. Tevens zal er een kort werk voor cello en orkest gespeeld worden van de Oekraïense componist Liatoshinski. De solopartij zal gespeeld worden door de Oekraïense Katja Dirven.

De volledige opbrengst uit de ticketverkoop komt ten goede aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Moldavië.

Kaarten via de Nationale Theaterkassa